Veilig opslaan van lithium batterijen en accu's

Veilig opslaan lithium batterijen

Het gebruik van lithium batterijen neemt de laatste jaren sterk toe. Steeds vaker maken we gebruik van producten met daarin een lithium batterij. Verkopers, tussenhandelaren, maar ook particulieren willen de producten op een veilige manier opslaan. Maar hoe doen we dat eigenlijk?

De PGS-organisatie is bezig met het opstellen van nieuwe richtlijnen, waarin beschreven staat hoe je veilig lithium batterijen kan opslaan. Deze worden beschreven in de PGS 37 richtlijnen, welke eind 2021 gereed is. Tot die tijd is de PGS 15 van kracht.

Lees verder over opslaan lithium batterijen

Lithium accu's veilig opslaan

Het veilig opslaan van lithium accu’s is een veelbesproken onderwerp. Hoe gaan we daar mee om in het dagelijks leven. De lithium accu’s, ook wel bekend als de lithium-ion batterij, vind u terug in bijvoorbeeld e-bikes, laptops, smartphones en elektrische auto’s. De lithium accu’s zijn zeer handig, omdat ze allereerst oplaadbaar zijn en daarnaast zeer lang mee gaan.

Ze zijn daardoor ook niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Het geeft ons gemak van extra zuinige batterijen. Een lithium batterij gaat wel zeven keer langer mee dan de oude bekende alkaline batterij.

We hoeven geen batterijen meer weg te gooien. Wat we wel moeten doen, is een veilige opslag van de lithium accu’s. Kies daarom voor het bewaren ervan voor het juiste veiligheidsproduct.

Lees verder over accu's veilig opslaan


Aanbiedingen